Nieuwe Gezichten: Unknown Architects (2024)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (1)

Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!

Abonneren

Nee, bedankt

Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (2)

Schule Fruerlund Aula

Copyright: Prospettica

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (3)

Gezamenlijke selfie: Keimpke Zigterman (links), Joost Ector (midden) en Daan Vulkers (rechts)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (4)

Maquette Huis in de Duinen

Copyright: Unknown Architects

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (5)

Rendering Huis in de Duinen

Copyright: Unknown Architects

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (6)

Pied à Terre

Copyright: Raoul Kramer

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (7)

Unfair Collage City

Copyright: MWA Hart Nibbrig

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (8)

Unfair Collage City

Copyright: MWA Hart Nibbrig

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (9)

Unfair Collage City

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (10)

Nieuwe Gezichten:

Unknown Architects

“Die naam?” De heren lachen. “Die bedachten we op de fiets onderweg naar de Kamer van Koophandel, toen we als studenten ons bedrijfje oprichtten om aan onze eerste gezamenlijke project te kunnen beginnen. We wilden een bescheiden naam, die de aandacht zou verleggen naar ons werk. We waren tenslotte nog niet eens architect toen,” legt Daan Vulkers uit. Samen met Keimpke Zigterman vormt hij Unknown Architects. Keimpke vult hem soepel aan, zoals ze dat onderling gedurende het gesprek steeds zullen blijven doen. “We hoeven zelf niet zo nodig bekend te worden, als de kwaliteit en de betekenis van ons werk maar wordt gezien.”

We zitten in een oud klaslokaal in Amsterdam, een fijne hoge ruimte met veel licht, de thuisbasis van Unknown Architects. “Onze samenwerking startte toen we tijdens onze studie in het honours programme terecht kwamen. We besloten dat we een ‘echt’ project wilden doen. Keimpkes ouders lieten ons toen hun huis in Leiden verbouwen,” legt Daan uit. Keimpke laat foto’s zien van een tot op de millimeter doordacht en geperfectioneerd interieur: “Het is een heel klein huisje, maar wel een monument. Voor ons was dat natuurlijk prachtig! We waren tot in het kleinste detail bij zowel het ontwerp als de uitvoering betrokken. Met het geld dat we verdienden betaalden we een fotograaf. Toen die foto’s gepubliceerd werden op Dezeen wisten we; het is begonnen!”

Dat begin was niet altijd evident. Keimpkes toekomst leek lang in de muziek te liggen. “Ik speel van mijn zesde cello, en de keus voor conservatorium was na de middelbare school logisch. Maar na vier jaar b

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (11)

egon dat toch te wringen. De vluchtigheid van de muziek en de kleine wereld van een beroepsmusicus waren niet wat ik zocht. Op mijn vierentwintigste ben ik toen alsnog aan bouwkunde begonnen, waarvoor ik me ook al van jongs af aan interesseerde. Met een enorme bewijsdrang, want ik wilde laten zien dat ik niet op de vlucht was voor de muziek.”

De weg die Daan aflegde was minder kronkelig. “De ouders van mijn beste vriend zijn architecten en namen me regelmatig mee op vakantie. Zo hebben we samen bijvoorbeeld La Tourette bezocht en zag ik ze op allerlei plekken schetsen maken. Maar ook het huis dat vrienden van mijn ouders voor zichzelf lieten ontwerpen en bouwen door De Architectengroep was een grote inspiratiebron,” hij moet lachen, “ook omdat ik er nog een tijdje heb schoongemaakt in de weekends.” Een veel intiemere kennismaking met architectuur is haast onmogelijk, concluderen we.

Geen snelle jongens

Beide rondden hun studie af in 2015. Daan liep eerst nog stage bij OMA en werkte daarna bij Van Dongen Koschuch en twee jaar in Londen bij David Chipperfield. Keimpke deed ervaring op bij BaksvanWengerden, Sanal Architecture (Istanbul) en Korteknie Stuhlmacher. Maar het samenwerken smaakte duidelijk naar meer, dus toen er een opdrachtgever – opnieuw in Leiden – aanklopte voor de verbouwing van een woonhuis was de keus om full time voor het eigen bureau te gaan heel logisch. In combinatie met lesgeven aan de TU Delft was het haalbaar. Sindsdien groeit het bureau langzaam, maar gestaag. Keimpke: ”Steeds weer weten nieuwe opdrachtgevers ons te vinden, vermoedelijk op aangeven van mensen die eerder prettig met ons samengewerkt hebben. Prima zo, want agressief acquireren past ons helemaal niet. Wij zijn geen snelle jongens, geen binnenharkers.”

“Bovendien blijft het toch het mooist als je echt een klik voelt met een opdrachtgever,” vertelt Daan, terwijl hij wijst naar de grote maquette die een centrale plek inneemt in de studio. “Ons eerste vrijstaande huis is nu in aanbouw op Terschelling. De opdrachtgever wist daar een kavel te bemachtigen naast de recreatiewoning waar ze al generaties gebruik van maakten. Via een ingewikkelde hinkstapsprong kwamen ze bij ons terecht.” Keimpke: “We waren net van Rotterdam naar Amsterdam verhuisd. De stoel die we ze aanboden stond kort daarvoor nog op marktplaats,” aldus Keimpke. “Inmiddels hebben we een heel hechte band en is daaruit een uniek ontwerp ontstaan.”

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (12)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (13)

Het huis in de maquette oogt vriendelijk en bescheiden. Een groot deel van het volume, met daarin een atelier en slaapkamers, ligt dan ook ín het duin; de woonkamer, keuken en een derde slaapkamer steken erbovenuit. De gevels, aan alle kanten transparant, bieden uitzicht rondom en roepen een associatie op met een uitkijkpost. “De opdrachtgever wilde beslist geen glas tot op de grond, waardoor de vensterbank een thema werd. Om de juiste hoogte te bepalen hebben we in onze studio proefopstellingen gebouwd. Nu hebben we precies de juiste balans tussen openheid en beschutting,” legt Keimpke uit. De asymmetrische kap, een soort zuidwestertje, sluit aan bij de huisjes in de omgeving, maar wijkt er ook duidelijk van af. “Alles boven het duin is van hout, constructief in de vorm van CLT tot en met de Accoya-dakafwerking aan toe. Dat laatste was een zwaarbevochten compromis met welstand, die aanvankelijk alleen een pannendak wilden toestaan. Tegen mei dit jaar is het klaar.”

Het mag best wringen

“Op dit moment werken we samen met Marius Grootveld, van Veldwerk Architecten, aan de herontwikkeling van een grachtenpand in Amsterdam voor een modeontwerper. Met een galerieruimte op de begane grond en een aantal appartementen erboven. Daar is de uitdaging om een mooie balans te vinden tussen alle tijdslagen die het pand kenmerken”, vertelt Daan. Keimpke vult aan: “En daarnaast werken we aan een hele reeks uitbreidingen, stuk voor stuk uniek. En een nieuw interieur voor een penthouse

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (14)

in het oude postkantoor van J.F. Staal, ook heel bijzonder.” Dat doen ze momenteel gewoon met z’n tweeën en dat is prima, zeker tijdens deze coronaperiode. “Gewoon samen, als een huishouden, lekker inhoudelijk bezig zijn, zonder tijd kwijt te zijn aan aansturing.”

Persoonlijke roem is dus niet het doel van Unknown Architects. Waar is het ze wel om te doen? Keimpke kiest zijn woorden bedachtzaam, maar weet precies waar hij naartoe wil. “In ons werk willen we een duidelijk passend antwoord formuleren op een doordacht gestelde vraag. Tot dat antwoord komen we dankzij een complete dialoog met alle aspecten van een architectonische opgave. Met de opdrachtgever natuurlijk, maar ook met de aannemer of de interieurbouwer. En met de plek waar een gebouw staat of komt te staan, inclusief de geschiedenis ervan; wat er hiervoor was en hoe zich dat verhoudt met de toekomst.” Daan vervolgens: “En met architectonische traditie. We besteden altijd aandacht aan de relatie tussen hoe het gebouw zich toont en hoe het is gemaakt, zodat het is wat het lijkt.

Ambachtelijkheid en tektoniek zijn terugkerende thema’s. Naarmate onze ervaring groeit begrijpen we die mechanismen steeds beter en leren we er effectiever mee te spelen.” Keimpke weer: “Dat maakt het spannend. Hoe je soms een kunstgreep moet uithalen om een ingewikkelde oplossing toch logisch en eenvoudig te laten ogen. Het mag best een beetje wringen, als het resultaat maar vanzelf spreekt. Die ambiguïteit boeit ons.” Daan maakt het verhaal rond: “Daaruit blijkt ook de meerwaarde van onze onderlinge dialoog als ontwerpers. We komen samen tot resultaten die we individueel nooit hadden bereikt.”

Een goed leven

Het klinkt eenvoudig en opnieuw heel bescheiden. Maar de rol van de ontwerper, zelfs in het geval van ‘anonieme architecten’, is toch zeker groter dan het logisch verbinden van alle stippen? “Natuurlijk!” zeggen ze allebei tegelijk en resoluut. “Die helderheid moet bevochten worden. Er gaat heel wat energie in zitten voordat een ontwerpconcept zo sterk is dat alle beslissingen uit dat allesbepalende uitgangspunt kunnen worden afgeleid.” Maar wat is nou precies die betekenis waar het bureau op afgerekend wil worden? Ze aarzelen niet: “Een goed leven. Met onze gebouwen laten we de schoonheid van de wereld zien en helpen we mensen om hun leven te leiden op een manier die perfect bij ze past.”

Wat zijn de uiteindelijke ambities van het bureau? “Tot nu toe hebben we voornamelijk gewerkt voor particuliere opdrachtgevers. Dat doen we met veel plezier, maar we denken dat we er nu ook aan toe zijn om te werken aan opgaven met een meer publiek karakter, of voor grotere groepen mensen. Dan heb je toch nog meer impact.” Daan is het daar mee eens: “Dit jaar werden we geselecteerd om het ontwerp te maken voor Unfair, de tweejaarlijkse tentoonstelling van jonge Nederlandse kunstenaars in Amsterdam. Dat was een selectie op basis van een aantal dialoogronden met de beoordelingscommissie. Voor het eerst werd een ontwerp van onze hand bevolkt door honderden bezoekers.”

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (15)

De maquette laat een complexe, bijna labyrintische indeling zien van de enorme Zuiveringshal op het Westergasfabriekterrein. De plaatsing van de witte wanden blijkt geïnspireerd door utopische stedenbouwkundige plannen van de Smithsons, Krier, Le Corbusier en Hilbersheimer, op een harde collageachtige manier aan elkaar gemonteerd. “We grepen de kans aan om te experimenteren met een nieuwe ontwerpbenadering. In dit ontwerp, dat we ‘Collage City’ hebben genoemd, hebben we de stad als centrale metafoor gebruikt. Door verschillende interpretaties met elkaar te confronteren zorgen we voor afwisseling en contrast. Het was heel bijzonder om al die mensen daar doorheen te zien bewegen en hun reacties te observeren. Ik denk dat we toe zijn aan die grotere schaal.”

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (16)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (17)

Zal het lukken om die intensieve, op de dialoog gebaseerde ontwerpmethodiek op te schalen naar het grotere werk? “Dat zal opnieuw een zoektocht worden,” beaamt Daan. “Maar daar lopen we niet voor weg. We zullen andere accenten moeten leggen, heldere keuzes moeten maken en onze energie duidelijk moeten richten op wat we werkelijk belangrijk vinden.” Keimpke: “Ook dan zullen we het gesprek aangaan, zoals we altijd doen, en ik ben ervan overtuigd dat we daar ook in grotere projecten op een prettige manier bijzondere resultaten mee zullen bereiken. En dat doen we natuurlijk steeds samen, want dat bevalt ons uitstekend.”

In ‘Nieuwe Gezichten’ onderzoekt architect Joost Ector in een reeks interviews hoe een nieuwe generatie architecten invulling geeft aan hun vak. Wat voor architectuur willen deze architecten realiseren, hoe richten ze hun praktijk in, wat voor wereld hebben zij voor ogen? Ken je een startend architectenbureau dat wat jou betreft in deze serie niet mag ontbreken, stuur jouw tip dan naar redactie@architectenweb.nl.

Trefwoorden

keimpke zigterman unknown architects nieuwe gezichten daan vulkers joost ector

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuwe Gezichten: Werkstatt

17 november 2022

Nieuwe Gezichten:Site Practice

18 februari 2021

Nieuwe Gezichten: DROM

18 maart 2021

Nieuwe Gezichten: Urban Echoes

22 april 2021

Kunstbeurs Unfair schrijft open oproep jonge architecten uit

17 mei 2021

Nieuwe Gezichten:Loer Architecten

20 mei 2021

Nieuwe Gezichten:Namelok

17 juni 2021

Nieuwe Gezichten: Studio Nauta

23 september 2021

Nieuwe Gezichten: DOOR architecten

21 oktober 2021

Nieuwe Gezichten: Woonpioniers

18 november 2021

Nieuwe Gezichten:Killing Architects

23 december 2021

Nieuwe Gezichten:Studio Pallesh

20 januari 2022

Unknown Architects presenteert opgeleverd vakantiehuis in duinen Terschelling

11 februari 2022

Nieuwe Gezichten: Superimpose Architecture

17 februari 2022

Fabulous Future maakt beursontwerp Unfair 2022

4 maart 2022

Nieuwe Gezichten:Studio Ossidiana

24 maart 2022

Nieuwe Gezichten: VANDERSALM-aim

21 april 2022

Nieuwe Gezichten: Studio L A

27 mei 2022

Nieuwe Gezichten: Studio RAP

23 juni 2022

Nieuwe Gezichten: Frederik Pöll

22 september 2022

Genomineerden Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten bekend

12 oktober 2022

Nieuwe Gezichten: Atelier van Berlo

20 oktober 2022

Nieuwe Gezichten: Open Kaart

15 december 2022

2022 in tien edities van Nieuwe Gezichten

29 december 2022

Toon alles

Gerelateerde projecten

Hoekwoning

Unknown Architects

Andere nieuwsberichten

Huis voor de Stad Helmond opent officieel zijn deuren

21 juni, 2:50

In het nieuwe stadhuis zijn het bestuur, de ambtelijke organisatie en publieksfuncties onder één dak gebracht. In het gebouw zijn bijna alle materialen (99,2 procent) van het oude stadskantoor hergebruikt.

KAAN Architecten en LOW Architecten renoveren hoofdkantoor Belgische Nationale Bank

21 juni, 1:31

Het gaat om de vernieuwing van het zogeheten NBB1-blok aan de Berlaimontlaan in de Belgische hoofdstad, waar de centrale bank van onze Zuiderburen al zijn activiteiten en medewerkers gaat onderbrengen.

Gemeenteraad Den Haag akkoord met renovatieplannen Haags Historisch Museum

21 juni, 11:18

In het ontwerp van DP6 architectuurstudio krijgt het museum een nieuwe entree aan het Tournooiveld en een eveneens nieuwe ontvangsthal aan de achterzijde van het complex.

Amsterdam zoekt partij die kavel 1A2 in Sluisbuurt wil ontwikkelen

21 juni, 10:03

Op de kavel in het zuidwesten van de buurt op het Zeeburgereiland is ruimte voor 110 woningen en vijfhonderd vierkante meter aan andere functies. Inschrijven voor de openbare selectie kan tot en met vrijdag 13 september om 17.00 uur.

Plannen voor nieuw rijkskantoor naast pand Belastingdienst en DUO in Groningen

21 juni, 3:34

Naast het kantoor van de Belastingdienst en uitvoeringsorganisatie voor het onderwijs DUO in Groningen wordt een nieuw rijkskantoor gebouwd.

Raad Rotterdam stemt in met herziene plannen Feyenoord City

21 juni, 12:02

In het gebied komen tussen de 7000 en 9500 nieuwe woningen, een nieuw treinstation, een brug over de Nieuwe Maas, andere infrastructuur, groene ruimte en publieke voorzieningen.

Rijk maakt met 60 miljoen woningbouw in Alphense polder mogelijk

21 juni, 10:39

Na jarenlange discussies kan de Zuid-Hollandse gemeente Alphen aan den Rijn duizenden woningen laten bouwen in de Gnephoekpolder.

Dag van de Ontwerpkracht 2024: van zeespiegelstijging tot woningplattegrond van de toekomst

20 juni, 2:45

Op donderdag 4 juli vindt in Tilburg de Dag van de Ontwerpkracht 2024 plaats.

Onderzoek: uitstoot door energieverbruik naar record in 2023

20 juni, 10:59

Volgens het Statistical Review of World Energy steeg de uitstoot vorig jaar met 2 procent tot meer dan 40 gigaton aan CO2.

Huurwet De Jonge lijkt het ook in senaat te halen

19 juni, 10:15

Ook in de Eerste Kamer lijkt voldoende steun voor de Wet betaalbare huur van afzwaaiend woonminister Hugo de Jonge.

Ga naar het nieuws-archief

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (53)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (54)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (55)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (56)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (57)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (58)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (59)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (60)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (61)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (62)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (63)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (64)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (65)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (66)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (67)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (68)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (69)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (70)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (71)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (72)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (73)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (74)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (75)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (76)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (77)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (78)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (79)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (80)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (81)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (82)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (83)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (84)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (85)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (86)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (87)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (88)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (89)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (90)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (91)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (92)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (93)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (94)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (95)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (96)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (97)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (98)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (99)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (100)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (101)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (102)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (103)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (104)

Nieuwe Gezichten:Unknown Architects (105)

Nieuwe Gezichten: Unknown Architects (2024)

FAQs

How to get part 3 architecture? ›

Qualifying as an architect

To apply for your Final Certificate you need to hold RIBA Parts 1 and 2 (or equivalent), and have the minimum amount of required practical training documented in your Professional Experience and Development Record.

Are there millionaire architects? ›

Lord Norman Foster is the most prosperous architect in the world, with a net worth of $240 million.

How to get part 1 architecture? ›

In the UK, Part 1 is typically a BA or BSc in Architecture, Part 2 is typically a Masters in or Diploma of Architecture and Part 3 is typically a Postgraduate Certificate. In addition to these three qualifications, all architects are required to have completed a minimum of two years professional experience.

How do I find the perfect architect? ›

Word-of-mouth recommendations from friends and colleagues can be a useful approach to finding an architect for your own project. However, it is always worth checking that the person recommended is a registered architect – and asking to see previous project examples - before you meet with them.

How long is RIBA part 3? ›

This third and final adjunct of architectural education is designed to take place during the second period of mandatory practical training after the completion of the Part 2 course. This course can be completed in 12 to 24 months, according to your employment circumstances.

What does architect III mean? ›

Architect level III: Eight or more years of professional experience and certification as a licensed professional required. Professional degree in architecture, plus at least eight years of related experience. Participates in the conceptual design and provides full support throughout the entire project.

Are architects richer than engineers? ›

According to Growthitect, the average salary for architects in the United States is $96,510 as of 2022. On the other hand, the average salary for architectural engineers is $70,000 per year according to thebalancecareers.com.

How to make $100k as an architect? ›

How To Earn A Six-Figure Salary as an Architect
  1. Start now. If you are just beginning your architecture career it is unlikely you will be able to earn $100,000+ per year today. ...
  2. Develop your skills. ...
  3. Switch jobs. ...
  4. Reduce the stress of others. ...
  5. Be the best. ...
  6. Take responsibility. ...
  7. Have regular performance reviews. ...
  8. Get your license.
Jan 17, 2017

Who is the richest female architect? ›

Zaha Hadid
Dame Zaha Hadid DBE RA
NationalityIraq United Kingdom
Alma materAmerican University of Beirut Architectural Association School of Architecture
OccupationArchitect
Parent(s)Mohammed Hadid Wajeeha Sabonji
8 more rows

How much do part 1 architects get paid? ›

Architecture
LowMed
Part 1£23,000£25,000
Recent Part 2£28,000£31,000
2-3 years Post Part 2£31,000£35,000
Recent Part 3 (ARB/RIBA)£37,000£39,500
4 more rows

What GPA do you need to be an architect? ›

Average GPA: 3.5

(Most schools use a weighted GPA out of 4.0, though some report an unweighted GPA. With a GPA of 3.5, Southern California Institute of Architecture requires you to be around average in your high school class. You'll need a mix of A's and B's, and very few C's.

Is architecture one of the hardest degrees? ›

1. College Major: Architecture. Architecture tops the list of hardest working college majors, with students averaging 22.2 hours of study time each week. This figure inevitably takes a toll.

How much does a good architect cost? ›

As a basic rule of thumb for private residential projects, a residential architect typically charges between 10-15% of the construction cost for full architectural services. This can be reduced to 3.5% – 5.25% if you use your architect for the initial design stage only*.

How do you know if an architect is good? ›

Find out how many visits to your property are required to finalise the design and/or project manage the build. Some architects are great at design but don't have the experience of managing tradespeople, check previous projects and secure references and feedback from clients and trade.

How rare is an architect? ›

The INTJ personality type is rare, making up approximately 2-4% of the general population. This introverted, intuitive, thinking, and judging type is known for its analytical and strategic thinking, as well as its high standards and independence.

Do you need Calc 3 for architecture? ›

Yes, architecture math requirements do exist. In particular, architects need to have mastery of: Calculus. Descriptive geometry.

What are the three parts of architecture? ›

architecture development process can be char- acterized as consisting of three phases: the Analysis phase in which the static representations of the Func- tional and Physical Architecture views are obtained using the operational concept to drive the process and the Technical Architecture view to guide it, the Synthe- ...

What is the number 3 in architecture? ›

And the power of three is very prevalent when you see architects and designers laying light fixtures and many other object-like patterns. It may be that ability to define pattern that makes arrangements of three so appealing. Two is a pair, and at least in the Western tradition, that so often implies a simple binary.

References

Top Articles
Latest Posts
Recommended Articles
Article information

Author: Rueben Jacobs

Last Updated:

Views: 5739

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rueben Jacobs

Birthday: 1999-03-14

Address: 951 Caterina Walk, Schambergerside, CA 67667-0896

Phone: +6881806848632

Job: Internal Education Planner

Hobby: Candle making, Cabaret, Poi, Gambling, Rock climbing, Wood carving, Computer programming

Introduction: My name is Rueben Jacobs, I am a cooperative, beautiful, kind, comfortable, glamorous, open, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.